IronRuby - godt begyndt

by DotNetNerd 13. December 2008 19:49

Nu synes jeg igen det er ved at være på tide at rode lidt med et nyt sprog, så jeg har kastet mig over (Iron)Ruby, som opfylder samme krav som F# gjorde da jeg gik i krig med det. Det er nemlig et sprog der giver nye udfordringer idet jeg ikke får har arbejdet så meget med dynamiske sprog, og samtidig er det anvendeligt på .NET platformen.

Udover at IronRuby er anvendeligt på .NET platform er det samtidig Ruby varianter der er skrevet til andre platforme, så der er helt sikkert gode perspektiver i at lære sproget. En mulighed for fremtiden er også at se på Ruby on Rails, som de fleste nok har hørt omtalt som et virkelig interessant framework til udvikling af RAD MVC webapplikationer.

Hvis man skal i gang er der tre sider jeg vil anbefale som er:

http://ironruby.net/ - den officielle side der fungerer som en wiki.

http://www.ruby-lang.org/en/ - en god side om Ruby med adgang til en RIPL der kører i browseren så man kan lege lidt.

http://www.fincher.org/tips/Languages/Ruby/ - en rigtig god intro side der gør at min blogserie om emnet nok bliver en del kortere end den om F#, da man allerede kan finde meget her J

Derudover skal man for at komme i gang rubyforge.org. Herfra kan man hente og installere Ruby fra http://rubyforge.org/projects/rubyinstaller/ og nyeste version af IronRuby kan hentes fra deres svn repository svn://rubyforge.org/var/svn/ironruby. For at komme i gang kan man blot compile solutionen og køre console applikationen, så har man mulighed for at lege med lidt kode.

Tags:

Who am I?

My name is Christian Holm Diget, and I work as an independent consultant, in Denmark, where I write code, give advice on architecture and help with training. On the side I get to do a bit of speaking and help with miscellaneous community events.

Some of my primary focus areas are code quality, programming languages and using new technologies to provide value.

Microsoft Certified Professional Developer

Microsoft Most Valuable Professional

Month List

bedava tv izle