Nye funktionelle tiltag i C# 4.0

by DotNetNerd 16. November 2008 09:23

Udover at inkludere features fra dynamiske sprog som er et af hovedområderne Microsoft arbejder med til C# 4.0 kommer der også nogle flere features inspireret af F# og funktionel programmering. Tupler og en Zip funktion til Enumerable klassen kan man læse om på codebetter idag.

Især tupler har jeg savnet indimellem, så jeg er spændt på at se hvordan de lykkedes med at integrere dem i C# med hensyn til dekomposition, da det er det sprængende punkt for hvor anvendelige de bliver. Zip funktionen ser også ud til at blive en ok tilføjelse, men de fleste opgaver den løser kan man trodsalt løst rimeligt simpelt i forvejen, og om ikke andet ville det være simpelt nok at skrive den selv som extention method. 

Alt i alt er det imidlertid rart at læse at de samarbejder med F# teamet for at gøre sprogene mere kompatible, og derved gøre det lettere at skrive moduler i de to sprog der kan bruges sammen. Idag er det en rimelig stor hemsko at man skal gøre en indsats for at ens API fra et F# modul kun anvender typer der er tilgængelige i andre sprog hvis modulerne skal bruges sammen.

Tags: ,

Comments (5) -

Søren Spelling Lund
Søren Spelling Lund Denmark
11/16/2008 3:01:28 PM #

Jeg modtager pludselig ikke full feed items i din RSS feed længere? Kan man evt. få det tilbage?

DotNetNerd
DotNetNerd Denmark
11/16/2008 3:51:16 PM #

Det skal jeg da lige have set på, for jeg har ikke ændret noget på opsætningen, så det er ikke meningen.

Niels Brinch
Niels Brinch Denmark
11/18/2008 7:37:07 AM #

Jeg FÅR til gengæld fulde feed items, så måske er det noget med din opsætning, Søren.

Og inden det bliver helt offtopic:
Tak, Christian, for en rapport fra fronten.

DotNetNerd
DotNetNerd Denmark
11/21/2008 10:43:54 PM #

Jeg fandt ud af at det vidst skyldes når jeg indtaster kommentarer til hvad det handler om, så viser nogen readere kommentaren istedet. Så kommentaren er nu fjernet, og så håber jeg på det ser rigtigt ud for alle. Og velbekomme, jeg kan jo slet ikke lade være med at grave i hvad der sker Wink

Søren Spelling Lund
Søren Spelling Lund Denmark
11/22/2008 8:26:43 AM #

Sejt! For for det.

Who am I?

My name is Christian Holm Diget, and I work as an independent consultant, in Denmark, where I write code, give advice on architecture and help with training. On the side I get to do a bit of speaking and help with miscellaneous community events.

Some of my primary focus areas are code quality, programming languages and using new technologies to provide value.

Microsoft Certified Professional Developer

Microsoft Most Valuable Professional

Month List

bedava tv izle