TFSBuild og NUnit tests

by DotNetNerd 27. January 2009 17:30

Forleden sad jeg og bankede hovedet imod en mur i form af et build der skulle konfigureres til at afvikle NUnit tests. Jeg fandt en række forskellige eksempler, men det gav mig alligevel lidt bøvl. Løsningen viste sig imidlertid at være simpel nok, men det er det jo tit når det først virker.

  1. Hent og installer MSBuild Community tasks
  2. Konfigurer TFSBuild.proj, som findes igennem Team Explorer, under build definitions, hvor der skal tilføjes:

<Target Name="AfterCompile">
    <CreateItem Include="$(OutDir)..\**\*Test.dll">
      <Output TaskParameter="Include" ItemName="TestAssembly" />
    </CreateItem>
    <NUnit
      Assemblies="@(TestAssembly)"
      OutputXmlFile="$(OutDir)UnitTests.xml"
      ContinueOnError="false"
      ToolPath="C:\Program Files (x86)\NUnit 2.5\bin\net-2.0" />   
  </Target>

CreateItem bruges til at skabe en liste over assemblies der som konvention hedder noget med Test.dll til sidst, og denne liste fodres så til NUnit tasken, der desuden skal peges hen til hvor NUnit er installeret.

Efter at konfigurationen var på plads prøvede jeg Build Notification Tool som er en del af TFS powertools – det kan klart anbefales frem for blot at få tilsendt en stribe e-mails når builds er kørt.

Tags: ,

Technology overflow

by DotNetNerd 21. January 2009 19:24

Nye frameworks, tools og principper

Starten på det nye år, som samtig har været starten på nyt job for mig, har betydet at det var tid til at lære nogle frameworks at kende som jeg ikke tidligere har brugt professionelt. Det har været rigtigt spændende, men har også fået mit hoved til at eksplodere i forhold til tanken om at skulle blogge om det. Jeg vil derfor skrive lidt om hvad jeg har set på, fordi det nok er en del af de ting bloggen kommer til at omhandle fremadrettet.

Vi er en shop der gør alvor af at arbejde efter agile pricipper så jeg har haft tid til at kigge på ORM, Unit testing, mocking, Dependency Injection, Continuous Integration og Migrations. Dertil kommer Office Interop og ASP.NET MVC, som jeg endelig får mulighed for at bruge professionelt, hvor det ellers har været på todo-listen hjemme siden jeg fik leget med de helt tidlige bits. Og sidste men ikke mindst har jeg kigget op tools til synkronisering og deling af data.

Object relationel mappers

Mere præcist har jeg i forbindelse med ORM's kigget på NHibernate, Fluent NHibernate og LINQ to NHibernate, samtidig med at jeg har en bog på vej om LINQ to entities. Jeg håber LINQ to Entities udvikler sig til et reelt alternativ til NHibernate, som jeg lige knap synes det er idag. Hovedanklagen idag er at det ikke giver persistence ignorence, hvilket er et stort minus i forhold til at få et pænt løst koblet design. Det er dog et issue Microsoft er klar over, og noget de arbejder på til vNext. Et andet issue der arbejdes på som er væsentligt er iøvrigt model drevet design, hvor LINQ to Entities idag er meget datadriven.

Continuous Integration

Opsætning af et continuous integration miljø, som skal baseres på Team Foundation Server er en anden ting jeg er ved at se på. Umiddelbart virker det nemt at komme igang med, men udarbejdning af build scrips skal nok blive interessant at se på. En overvejelse er blandt andet om man skal holde sig til at bruge MS Build Server eller om NAnt viser sig at være den rigtige vej at gå?

Migrations

Migrator.NET har været rimeligt nemt at komme igang med, bortset fra at dokumentationen er rimeligt tynd, så selve konfigurationen skulle det lige pilles lidt ved for at få det til at spille.

Data synkronisering og deling af data

Idet jeg er begyndt at pendle er synkronisering af data imellem min desk- og laptop også blevet et super relevant emne, hvilket fik mig til at afprøve synctoy, live sync, mesh, skydrive samt servicen delicious. Mesh har jeg forelsket mig lidt i, selvom jeg må erkende at stabiliteten ikke er god nok endnu i beta versionen, samtidig med at de 5 GB plads man får idag er lidt tyndt når man på et skydrive får 25 GB.

Who am I?

My name is Christian Holm Diget, and I work as an independent consultant, in Denmark, where I write code, give advice on architecture and help with training. On the side I get to do a bit of speaking and help with miscellaneous community events.

Some of my primary focus areas are code quality, programming languages and using new technologies to provide value.

Microsoft Certified Professional Developer

Microsoft Most Valuable Professional

Month List

bedava tv izle