IIS and Server.MapPath

by DotNetNerd 24. June 2009 13:28

Today I experienced an issue with Server.MapPath which returned a path under inetpub/wwwroot, instead of returning the path relative to where my app was published. After a while I resolved to uncle google and found out that IIS apparently returns the path relative to the "Default Web Site" instead of relative to the actual site when the path is parallel to the sites physical path. I was kind of puzzled that I hadn't come accross this before, because it seems like something that would be a recurring issue. By noteing it here I hope to have it as a reminder for myself as well as it being a help to others, who might avoid pulling out a few hairs. 

Lately I have had a few requests to start writing in english, so as of today my posts will be written in english. I am hoping this will make my blog more usefull, and that it might result in more comments :-)

Tags:

IronPython – kom godt igang med dynamiske sprog til .NET

by DotNetNerd 15. June 2009 10:30

Jeg besluttede mig for nylig for at kigge nærmere på IronPython, da det virker til at være et interessant sprog, som jeg kan lære noget af. Jeg anskaffede mig derfor bogen IronPython in Action, som jeg har et godt indtryk af indtil videre.

Hvorfor IronPython?

Personligt opstod min interesse for IronPython igennem at jeg havde set en del videoer og læst blogposts om DLR, som Microsoft har bygget for at .NET platformen kan understøtte dynamiske sprog. Et hvert paradigme har naturligvis sine forcer, så en helt oplagt pointe er at man kan vinde noget ved at lære et sprog der hovedsageligt har fokus inden for hvert paradigme.

Der er mere konkret to emner hvor jeg synes dynamiske sprog virker interessante, og det er i forhold til testframeworks og som scriptsprog der kan embeddes og bruges som DSL. Begge dele bliver dækket i IronPython in Action – om end jeg ikke er nået helt så langt endnu.

Noget der meget vel kan vise sig at være en stor bonus er desuden at Python sproget findes i en række forskellige implementationer (f.eks. CPython, PyPy, Jython og tinypy), og kan derved bruges på flere forskellige platforme, samtidig med at eksisterende frameworks vil kunne anvendes fra .NET applikationer.

Derudover blev jeg gjort opmærksom på af Søren Skovsbøll at Boo syntaksmæssigt ligner Pyton en hel del, og det kan derfor være et godt trinbræt til også at prøve det af.

Installation

For at komme igang skal man umiddelbart bruge to links – henholdsvis til selve IronPython installationen og til at få understøttelse i Visual Studio med IronPythonStudio. Installationen er rimeligt selvforklarende, så man er hurtigt igang. Derudover er her en god OOP guide, hvor man kan lære syntaksen og basal objekt orienteret programmering I IronPython.

python

Tags: ,

Who am I?

My name is Christian Holm Diget, and I work as an independent consultant, in Denmark, where I write code, give advice on architecture and help with training. On the side I get to do a bit of speaking and help with miscellaneous community events.

Some of my primary focus areas are code quality, programming languages and using new technologies to provide value.

Microsoft Certified Professional Developer

Microsoft Most Valuable Professional

Month List

bedava tv izle