MIX Essentials

by DotNetNerd 22. May 2008 20:49

Arrangementet 

Onsdag inden jeg fik set Manchester United blive kronet som europas konger, var jeg til MIX Essentials i Cinemaxx i København. Vi tog afsted 4 mand høj, eller to mandlige udviklere og to kvindlige grafikere for at være helt præcis, for at lære lidt mere om Silverlight, og søge inspiration til hvordan vi kan benytte det i vores virksomhed. Uden at jeg gik derfra med hænderne over hovedet, synes jeg det var et udemærket arrangement. Niveauet var måske lidt lavere end forventet og der var knap så mange rigtige eksempler som vi kunne have ønsket os, men vi fik da set nogle bud på hvad Silverlight kan bruges til. Mere vigtigt for mig ihvertfald var at vi fik nogle links og navnene på nogle tools sådan at jeg har noget mere at gå videre med.

Links til inspiration

En af de ting jeg ikke selv havde hørt så meget til var deepzoom og dertil værktøjet deepzoom composer, der er i beta og kan hentes direkte hos Microsoft. Deepzoom giver som navnet antydet mulighed for at man kan lave virkelig store billeder i virkelig høj kvalitet, som downloades delvist til klienten sådan at der kun sendes de detaljer der er nødvendige i forhold til det gældende zoom niveau. Et fedt eksempel på dette og hvad det kan bruges til kan ses på hardrockcafe.com under memorabelia.

Af tools der blev fremvist synes jeg især KAXAML ser lækkert ud. Det er et lille letvægts værktøj til at arbejde med XAML i et splitview. Helt sikkert et tool jeg selv skal lege lidt med fremover :) Et andet tool der så spændende ud er Silverlight Spy der er til at udforske hvordan Silverlight applikationer er skrevet. Og som med alle andre teknologier er der naturligvis også en WPF Profiler, som nok skal vise sig uundværlig på et tidspunkt, som den slags tools ofte viser sig at gøre.

Sidst i den mere futuristiske afdeling så og hørte vi lidt mere til surface som mange umiddelbart forbinder med "a big ass table". Naturligvis er perspektivet i teknologien meget mere og andet end den prototype som det her bord er - men som så tit før ser den almindelige forbruger ikke længere end på det der er lige foran dem. Jeg tror imidlertid nok teknologien skal vinde frem, og håber da også selv en dag at komme til at lave en surface baseret løsning.

Tags: ,

Who am I?

My name is Christian Holm Diget, and I work as an independent consultant, in Denmark, where I write code, give advice on architecture and help with training. On the side I get to do a bit of speaking and help with miscellaneous community events.

Some of my primary focus areas are code quality, programming languages and using new technologies to provide value.

Microsoft Certified Professional Developer

Microsoft Most Valuable Professional

Month List

bedava tv izle