LINQ extensions - nogen ideer til hvad vi mangler?

by DotNetNerd 31. October 2008 11:32

En af de rigtigt fede ting ved LINQ er at det er så nemt at udvide, så jeg troede egentlig det ville vælte frem med extension librarys. Der er da også kommet nogen stykker man kan finde rundt omkring, men ikke gået så stærkt som jeg egentlig ville tro. Jeg overvejer derfor selv at begynde at lave et med nogle af de helt oplagte, som man ofte står og mangler med udgangspunkt i at extende IEnumerable<T>. Fra dag ét undrede jeg mig f.eks over at der ikke findes en ToCollection i samme stil som ToList? Nu jeg roder med Silverlight er ToObservableCollection også en der springer i tankerne?! Og i god funktionel stil undrer man sig også umiddelbart over at der ikke er en foreach, men det viser sig at være fordi VB ikke kan håndtere statement lambda udtryk. Det vil sige at man eksempelvis ikke kan skrive nedenstående - da det ikke returnerer en værdi.

function(p) Response.Write(p.Name) 

Statement lambda expressions virker imidlertid i C#, så den ryger stadig med i listen over metoder jeg gerne vil have med, især da den er helt oplagt at "låne" her. Klassen der kan hentes via linket indeholder desuden også er andre interessante extensions eksempelvis til at generere sequences ud fra algoritmer/enumerators og til at skrive pretty formated strings ud fra collections. Sidstnævnte kunne iøvrigt passende laves sammen med Scott Hanselmans "Pure evil ToString"

Diverse extensions til serialisering synes jeg også virker oplagte, omvend jeg nok vil ligge dem separat således at man ikke altid får dem med hvis man vil bruge de andre - ToJSON, ToYAML, ToXml, ToBinary osv springer mig umiddelbart i tankerne som muligheder? Hvis du ellers sidder med en god ide til hvad der mangler i standard pakken, så skriv endelig for jeg tager gerne imod forslag, da det kunne være interessant at lave en pakke andre også har gavn af.

Tags:

vNext features i C# og VB

by DotNetNerd 30. October 2008 22:09

Den seneste måned er der begyndt at blive talt om nye features i næste version af kernesprogene i .NET. Personligt er jeg glad for at der er nogen features der idag kun eksisterer i et af sprogene der bliver portet så de findes i begge sprog. Her er der umiddelbart tale om optionel arguments der kommer til C# og automated properties til VB. Begge features er små forbedringer, men nogen man indimellem savner når man, som mig, springer lidt imellem sprogene.

Udover denne synkronisering af sprogene kommer der naturligvis også helt nye tiltag. Herunder named parameters som man kender det fra blandt andet F#, og den mest omtalte feature som er dynamisk bundne metodekald. Sidstnævnte gør det muligt at deklarere et objekt med keywordet dynamic hvorefter man kan kalde metoder på det, som først bliver resolved på afviklingstidspunktet. Det gør det meget enklere at skrive kode som idag vil kræve brug af reflections Method.Invoke eller DynamicMethod.

For at se eksempler og læse mere kan du kigge her hvor Justin Etheredge laver en sammeligning af performance i forhold til reflection baserede løsninger.

Tags: ,

Who am I?

My name is Christian Holm Diget, and I work as an independent consultant, in Denmark, where I write code, give advice on architecture and help with training. On the side I get to do a bit of speaking and help with miscellaneous community events.

Some of my primary focus areas are code quality, programming languages and using new technologies to provide value.

Microsoft Certified Professional Developer

Microsoft Most Valuable Professional

Month List

bedava tv izle