JQuery Ajax debugging

by DotNetNerd 9. March 2009 20:36

Jeg løb fornylig ind i at jeg ville lave et ajax kald ved hjælp af JQuery og $.getJSON, men min action blev aldrig ramt og der blev ikke kastet nogen exceptions. Det viser sig at skyldes at getJSON forsøger at lave kaldet, men hvis det fejler ignorerer den det blot. Løsningen er at for at kunne debugge skal man istedet bruge $.ajax, som gør det muligt at registrere en errorhandler. Herfra kan man så tilgå det response der returneres, og hvis man udskriver det til siden får man en overraskende god fejlside, der gør det nemt at debugge.

Det var ikke et trick jeg fandt beskrevet nogen steder, så jeg synes det var værd at dele - og så er det ellers en af den slags posts jeg tror jeg selv bliver glad for næste gang jeg skal bruge den her lille snippet :-)

$.ajax(
{
    type: "GET",
    url: "/Controller/Action",
    data: { registrationTypeId: selectedValue },
    dataType: "json",
    error: function(xhr, status, error) {
        document.write(xhr.responseText);
    }, success: function(json) {
        alert("Data Returned: " + json);
    }
});

Tags: ,

Who am I?

My name is Christian Holm Diget, and I work as an independent consultant, in Denmark, where I write code, give advice on architecture and help with training. On the side I get to do a bit of speaking and help with miscellaneous community events.

Some of my primary focus areas are code quality, programming languages and using new technologies to provide value.

Microsoft Certified Professional Developer

Microsoft Most Valuable Professional

Month List

bedava tv izle