Flickr og billedwidgets

by DotNetNerd 29. December 2008 11:29

En af mine gamle lidenskaber der indimellem popper frem er at lege med billeder, og nu jeg har haft ferie gav det sig udslag i at jeg ville prøve at lave en billedvæg til mit site, hvor billederne skulle trækkes fra flickr. Jeg havde egentlig forventet lidt bøvl, men selve det at trække billeder kræver ikke andet end følgende.

Flickr flickr = new Flickr("apiKey", "sharedSecret");
PhotoSearchOptions options = new PhotoSearchOptions();
options.Tags = "Christian";
options.Extras |= PhotoSearchExtras.DateTaken | PhotoSearchExtras.OriginalFormat;
options.UserId = flickr.PeopleFindByEmail("[email protected]").UserId;
options.TagMode = TagMode.AnyTag;
options.SortOrder = PhotoSearchSortOrder.DateTakenDesc;
options.PerPage = 6;
Photos photos = flickr.PhotosSearch(options);

Photos indeholder så en PhotoCollection som hver har urls til billederne i original, medium, lille og thumbnail størrelse.

Herfra manglede jeg så bare en eller anden smart måde at vise billederne på. Jeg faldt hurtigt over FancyBox, som er en JQuery plugin der også er rigtigt nem at bruge, og lader brugere trykke på en thumbnail og se hele billedet. Dagen efter poppede der tilfældigvis en blogpost ind omkring TinySlideShow, som lige som navnet antyder giver mulighed for at lave et slideshow. Det skulle naturligvis også prøves af, og da jeg i noget tid gerne have ville finde på noget nyt til hovedsiden på dotnetnerd.dk var det jo oplagt.

 

Who am I?

My name is Christian Holm Diget, and I work as an independent consultant, in Denmark, where I write code, give advice on architecture and help with training. On the side I get to do a bit of speaking and help with miscellaneous community events.

Some of my primary focus areas are code quality, programming languages and using new technologies to provide value.

Microsoft Certified Professional Developer

Microsoft Most Valuable Professional

Month List

bedava tv izle