SQL management studio og den dummeste feature ever

by DotNetNerd 25. March 2009 08:53

Jeg løb for nylig ind i at SQL Server 2008 management studio smed en exception da jeg prøvede at ændre et tabel design "Saving changes is not permitted. The changes require the following tables to be dropped and recreated..."

Først troede jeg det var NHibernate der havde låst tabellen, da den var genereret af NHibernate, men efter lidt søgning fandt jeg ud af at det var Microsoft der går hårdt efter titlen "dumbest feature of the year". Af en eller anden grund synes de som standard at det ikke skal være muligt at lave designændringer der kræver at tabellen droppes i 2008 udgaven af SQL manager.

 Idag løb en kollega så ind i samme problem, og dermed slog det mig at det nok var værd lige kort at skrive om her på bloggen, hvordan man slår det fra. Det er så enkelt som at gå ind under tools -> options og slå et flueben fra under punktet designers som det kan ses her:

 

Tags:

Comments (3) -

Allan Hansen
Allan Hansen Denmark
3/25/2009 3:11:06 PM #

Tjaaa... Når man sidder og udvikler, så er det selvfølgelig et unødvendigt sikkerhedselement, men at ændre i en tabel så den kræver drop/create på et (stort) produktionsmiljø er ikke noget man skal gøre ved et uheld. Det er nok den tanke der ligger bag funktionen, så helt tosset syntes jeg nu ikke den er.

Den kunne dog bare komme med en warning og en ja/nej dialog, men så var der jo ingenting at blogge om Smile

DotNetNerd
DotNetNerd
3/25/2009 3:16:18 PM #

Ja, der kan selvfølgelig være en pointe i det den vej rundt.

Jeg synes dog det er mere relevant at man kunne angive det på den enkelte instans/database, frem for at det er en editor feature. De fleste bruger nok samme sql manager både under udvikling og til deployment.

Søren Pedersen
Søren Pedersen Denmark
3/27/2009 11:38:42 PM #

Sad med den samme fejl her den anden dag, da jeg skulle lave en ændring i en tabel, jeg var ved at gå ud af mit gode skind. Jeg fattede ikke lige umiddelbart hvad det var den havde et problem med, så jeg blev bare mere og mere irriteret. Det hele endte med at jeg brugte server explorer i visual studio til at lave mine ændringen Smile - så fedt lille fif, det er hermed unchecked Smile  

Who am I?

My name is Christian Holm Diget, and I work as an independent consultant, in Denmark, where I write code, give advice on architecture and help with training. On the side I get to do a bit of speaking and help with miscellaneous community events.

Some of my primary focus areas are code quality, programming languages and using new technologies to provide value.

Microsoft Certified Professional Developer

Microsoft Most Valuable Professional

Month List

bedava tv izle